Dit zijn wij

Saskia Bok - Dramatherapeut – mede-initiatiefneemster van Stichting In Beeld. Theoretisch kader – de creatieve vrijplaats

Saskia rondde haar studie dramatherapie af in 2010.

In het laatste jaar volgde zij de minor 'creativiteitsontwikkeling' waar ze samen met drie studiegenoten de vrijplaats methode ontdekte en uitvoerde. Naast haar passie voor acteren en zingen wilde ze graag deze methode verder de wereld in helpen. Stichting In Beeld geeft ruimte aan haar idealen. We moeten het samen doen in deze maatschappij en dat betekent naar buiten gaan en contact maken.

Een missie, een doel en een passie die ze zowel persoonlijk als binnen stichting In Beeld elke dag nastreeft.

Sterre Meurs - Uitvoerder

Dramatherapeut met veel ervaringsjaren in de psychiatrie, voornamelijk op de groep op gesloten afdelingen. Ze kan goed uit de voeten met jongeren in de knel en houdt van creatieve confrontatie in (moeilijke) situaties.
Ze werkt graag competentiegericht en vult aan aan met humor, passie en een persoonlijk tintje. Opbouwen, aanscherpen, soms wat afbreken en opnieuw structureren, en vooral: blijven vertrouwen, geven en nemen. Zodra de mogelijkheid zich voordoet komt het fototoestel in beeld. Naast trouwe vriend op reis blijkt deze goed inzetbaar bij bijvoorbeeld emotieregulatie en zelfbeeldversterking.​

Anneloes Nieboer - Uitvoerder

Anneloes is afgestudeerd als dramatherapeut sinds juli 2017.  Tijdens de opleiding heeft ze geleerd hoe ze door middel van haar passie theater iets voor anderen kan betekenen. Zo heeft ze dramatherapie gegeven aan kinderen, theaterstukken gemaakt met volwassenen binnen de psychiatrie en heeft ze tijdens haar minor “Theater maken” een theaterstuk gemaakt met jongeren over hun persoonlijke verhalen. Nu werkt Anneloes als zelfstandig dramatherapeut met kinderen en jongeren en is ze bij Stichting in Beeld uitvoerder/creatief professional van de creatieve workshops en de projectweek. Anneloes werkt met de jongeren als gelijken, zelfstandig, met verantwoordelijk en vooral met veel enthousiasme. Ze deelt haar creativiteit en wilt daarmee de talenten van de jongeren benadrukken. Om de jongeren te laten genieten en trots te kunnen maken.

Myra van Abeelen - Uitvoerder

Myra is in 2002 afgestudeerd aan de HKU als theatermaker en theater docent.

Zij maakt voorstellingen en geeft les in het amateurveld en speelt patiënten voor artsen in de spoedzorg. Na vele jaren werken met getalenteerde jongeren bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten en in het (speciaal) onderwijs breidt haar werk zich uit richting mentorschap en stagebegeleiding. Het triggeren van de verbeelding is haar doel en zij gebruikt daar bronnen voor uit iedere kunstdiscipline. Door middel van gesprekken over het leven en een breed scala aan mogelijkheden voor creatieve activiteiten komen jongeren op gang. Hun verbeelding gaat stromen. Humor, een zeer open mind en het vermogen om te improviseren zijn de basis voor het slagen van een creatieve workshopavond.

Ton Verweij - Penningmeester

Ton heeft in zijn loopbaan als architect/directeur van een middelgroot architectenbureau veel te maken gehad met overheden en organisaties in de zorg. Hiervoor heeft hij zowel grote als middelgrote projecten ontworpen en begeleid. Daardoor kreeg hij een interessante inkijk in hoe deze organisaties werken en hoe de financiering werd geregeld. Een regelmatig terugkerend thema in zijn werk was zijn ambitie om de werkers en gebruikers te betrekken bij het ontwerpproces. Ook was het soms verrassend om te constateren, dat men zich als architect wat makkelijker los kon maken van gangbare zorgconcepten en zodoende een zekere vernieuwing in de zorg kon implementeren. Naast de creatieve invalshoek komt ook zijn ervaring als manager van een middelgroot bedrijf goed van pas bij het besturen van deze stichting. Nu Ton zijn actieve loopbaan als architect heeft beëindigd ontstond er meer tijd om zich in te zetten voor maatschappelijke doeleinden. Tevens kreeg hij tijd om zich verder te ontwikkelen als fotograaf (zie www.tonverweij.nl)​

Nico van den Berg  - Secretaris

Nico is een inhoudelijk betrokken beleidsmaker, onderzoeker en projectmanager op het grensvlak van leren en werken. Hij fungeerde jarenlang als ambtelijk secretaris van opleidings- & ontwikkelingsfondsen in de technische sector en werkt sinds 2007 als zelfstandig adviseur. (zie www.benpo.nl)

Zijn affiniteit met het werk van de Stichting In Beeld komt voort uit zijn jarenlange pleegouderschap: tijdelijke opvang voor jongeren in crisissituaties. Hij gelooft in de creatieve aanpak om jongeren boven de 0-lijn te trekken: “Je moet ze blijven verrassen!”